حزب الله لبنان در يك نگاه 

شما نمي‌دانيد امروز با چه كسي مي‌جنگيد. شما با فرزندان محمد (ص)، علي، حسن و حسين(ع) و با اهل بيت رسول خدا و اصحاب او وارد جنگ شده‌ايد. شما با قومي مي‌جنگيد كه ايماني فراتر و برتر از همه انسان‌هاي اين كره خاكي دارد. پيام سيد حسن نصرالله پس از حمله اسراييل به لبنان

امام موسي صدر اولين جرقه مبارزه

سيد حسن نصرالله متولد ۳۱ اگوست ۱۹۶۰ روستاي البزوريه در جنوب لبنان است. پدرش «عبدالكريم» سبزي و ميوه‌فروشي مي‌كرد و حسن براي كمك به پدر به دکان وي رفت‌ و آمد داشت، در دكان و بر سينه ديوار آن، عكس امام موسي‌صدر آويزان بود. عکسي که اولين جرقه هاي محبت موسي صدر و جنبش امل را که آن زمان به جنبش محرومان معروف بود در دل سيد حسن روشن کرد. با اينکه با هيچ‌يك از علماي ديني آن‌وقت در ارتباط نبود و خانواده‌اش هم، يك خانواده ديني شاخص نبود، ولي سيدحسن نوجوان، علاقه‌مند به دين بود و اين علاقه در حيطه انجام فرايض معمول مانند نماز و روزه محدود نبود، او فراتر از اين‌ها هم مي‌رفت. اين علاقه وي را واداشت که با سن کمي که داشت در سال 1976 به نجف برود و تحصيلات حوزوي خود را در آنجا آغاز کند. در سال 1978 به لبنان بازگشت و در مدرسه الامام المنتظر(عج) که شهيد سيد عباس موسوي آن را تاسيس کرده بود تحصيلات حوزوي خود را پي گرفت و در همان حال به فعاليت هاي سياسي در جنبش امل مشغول شد و مسول سياسي جنبش امل در منطقه بقاع شد.
تاسيس حزب الله

پس از آنکه امام موسي صدر در ليبي به صورت مرموزي ربوده شد، اختلافات بسياري در سطح رهبري جنبش امل به وجود آمد که در اثر آن و خروج عده اي از رهبران از اين جنبش، حزب الله لبنان تاسيس شد. سيد حسن در حزب الله نيز مسوليت هاي مختلفي را عهده دار شد از جمله عضويت در شوراي رهبري حزب الله. اما از فضاي درس و بحث فاصله نگرفت و به تحصيلات علمي خود ادامه داد تا جاييکه در سال 1989 براي تکميل تحصيلات خود به قم مسافرت کرد. اما حملات گسترده اسراييل به لبنان و مبارزات حزب الله به او اجازه نداد بيش از يک سال در قم بماند و مجددا به لبنان بازگشت تا در کنار برادرانشان به مبارزه با رژيم غاصب صهيونيستي بپردازد.

شهادت سيد عباس موسوي

در سال 1992 و پس از شهادت سيد عباس موسوي دبيرکل وقت حزب الله لبنان ، با اجماع شوراي رهبري حزب الله سيد حسن نصرالله به عنوان دبيرکل جديد اين جنبش شناخته شد. شهادت سيد عباس موسوي به همراه خانواده اش تاثير به سزايي در روحيه مردم لبنان و به خصوص رزمندگان حزب الله گذاشت و پس از آن بود که مبارزات و حملات حزب الله شکل جديدي به خود گرفت و حمايت عمومي در ميان مردم لبنان از حزب الله رو به فزوني نهاد. در اين ميان اسراييل نيز در سال هاي 1993 و 1996 عمليات هاي خوشه هاي خشم و تصفيه حساب را به اجرا گذاشت که با مقاومت سرسختانه حزب الله که از کمترين امکانات نظامي برخوردار بود روبه رو شد.
شهادت فرزند ارشد

سپتامبر 1997 دو تن از رزمندگان حزب الله در حمله به يکي از مواضع ارتش اسرائيل در منطقه جبل الرفيع در جنوب لبنان به شهادت رسيده و پيکر آنان به دست نيروهاي اسرائيلي افتاد. تلويزيون اسرائيل بدون اطلاع از هويت اين دو نفر، تصوير خون آلود آنان را به نمايش گذاشت، به سرعت مشخص گرديد که يکي از اين دو تن، سيد هادي فرزند سيد حسن نصر الله دبير کل حزب الله مي باشد. انتشار اين خبر همانند بمبي در جامعه لبنان صدا کرد و تحول بسيار مهمي در پي داشت. در تاريخ لبنان، چه در زمان جنگ داخلي و چه در مقابله با تجاوز نظامي اسرائيل، هيچگاه ديده نشد که فرزند يکي از رهبران گروهاي سياسي و يا شبه نظاميان در راه مبارزه کشته شده باشد. اين واقعه موجي از احساسات جوشان همدردي، احترام و شيفتگي را نسبت به دبير کل حزب الله در ميان تمامي طوائف مذهبي لبنان در پي داشت به گونه اي که همه آحاد ملت لبنان از هر دين و مذهبي، تحت تاثير شديد اين واقعه قرار گرفتند. رهبران سياسي لبنان نيز يکي پس از ديگري به ديدار سيد حسن نصر الله رفته و ضمن گفتن تبريک و تسليت به مناسبت شهادت سيد هادي نسبت به شخصيت مبارز و صادق دبير کل حزب الله مراتب قدرداني و احترام خود را ابراز داشتند. اين ابراز همدردي و احترام منحصر به لبنان نبود و افرادي چون امير عبد الله وليعهد عربستان نيز براي اولين بار در تاريخ حزب الله، با ارسال پيام تسليت براي دبير کل حزب الله، حمايت خود را از مقاومت اسلامي اعلام نمود.

سال2000 طعم شيرين پيروزي

در سال 2000 و در زماني که مذاکرات عرفات و مسوولان آمريکايي و اسراييلي براي حل کشمکش خاورميانه راه به جايي نبرده بود، ارتش اسراييل در يک حرکت يک جانبه و بدون گرفتن کمترين امتيازي از حزب الله، از اراضي اشغالي جنوب لبنان عقب نشيني کرد و به جز مناطق محدود مزارع شبعا نيروهاي خود را از همه مناطق تحت اشغال عقب کشيد. اين شکست مفتضحانه، علاوه بر استحکام بخشيدن به مواضع حزب الله مبتني بر مقاومت باعث شد تا سيد حسن نصرالله به موفقيتي بي سابقه در ميان اعراب دست يابد تا اين که به عنوان مهمترين شخصيت جهان عرب شناخته شود. از سويي ديگر حزب الله لبنان با تکيه بر اين موفقيت توانست حضور خود را در عرصه سياسي لبنان تقويت کند تا جايي که علاوه بر حضور پرتعداد در پارلمان لبنان سکان تعدادي از وزارتخانه ها را نيز به دست گيرد.


انتفاضه درسي از حزب الله

پيروزي هاي پي در پي حزب الله در عرصه هاي مختلف سياسي و نظامي در ميان فلسطينيان نيز تاثير خود را بر جاي گذاشت. مردم آواره فلسطين به خصوص جوانان که سال ها دل به روند مذاکرات صلح خاورميانه بسته بودند دريافتند که با مذاکره مشکل فلسطينيان و رژيم اشغالگر حل نمي شود و با اين پيش زمينه انتفاضه دوم مسجدالاقصي شکل گرفت. انتفاضه اي که به حماس قدرتي ديگر بخشيد و با پيروزي حماس در انتخابات فلسطين وارد مرحله اي جديد شد. مرحله اي که ديگر با جنگ شش روزه اعراب و اسراييل پايان نمي يابد چه آنکه نصرالله در پيام خود چنين گفت:

از حالا به بعد شما جنگي تمام‌عيار خواستيد پس اين هم جنگ تمام عيار شما اين را خواستيد. حكومت شما خواست قواعد بازي تغيير كند پس بنابراين، قواعد بازي تغيير مي‌كند. شما نمي‌دانيد امروز با چه كسي مي‌جنگيد. شما با فرزندان محمد (ص)، علي، حسن و حسين (ع) و با اهل بيت رسول خدا و اصحاب او وارد جنگ شده‌ايد. شما با قومي مي‌جنگيد كه ايماني فراتر و برتر از همه انسان‌هاي اين كره خاكي دارد. شما خواستار جنگي تمام‌عيار با قومي شديد كه به تاريخ، فرهنگ و فرهنگ خود افتخار مي‌كند و قدرت مادي، امكانات، مهارت، خرد، آرامش، رويا، عزم، ثبات و شجاعت دارد و به اميد و ياري خدا روزهاي آينده را ميان ما و شما خواهيم ديد.

يزدفردا 

منبع:رسانيوز
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا